Potravinářský technik
Potravinářský technik pracuje ve výrobě potravin a zajišťuje, aby všechny produkty splňovaly hygienické a kvalitativní standardy. Odebírá vzorky potravin na laboratorní analýzy, kontroluje dodržování technologických postupů a sleduje správné skladování surovin. Dohlíží na čistotu výrobních linek a školí zaměstnance v oblasti bezpečnosti potravin. Pracuje v potravinářských závodech, mlékárnách, pekárnách nebo kontrolních laboratořích. Jeho práce je klíčová pro to, aby měli všichni přístup k bezpečným a kvalitním potravinám.
Silné stránky
Tyto talenty jsou klíčové pro úspěch v profesi Potravinářský technik.
Chceš zjistit, jestli je pro tebe tato profese ta pravá?
Vyplň krátký test, zjisti své talenty a porovnej je s požadavky této profese - díky tomu zjistíš, jak moc ti tato pozice může sedět.
Vyzkoušet aplikaci SalmondoTest trvá 10–15 minut • Výsledky ihned • Zdarma
Prozkoumat další profese
Zajímají tě další profese v oboru Průmyslová výroba a technika?
Zpět na Průmyslová výroba a technika