fbpx

Gallup StrenghtsFinder 

Neexistuje člověk, který by neměl žádný talent a na nic se nehodil. Každý z nás je nositelem specifických talentů a schopností. Přicházíme s nimi na svět nebo je získáváme v dětství. Samotné nadání však zdaleka nestačí, pokud do jeho rozvoje neinvestujeme dostatek času a energie. 

Talent funguje jako sval v těle. Pokud talent neposilujeme, může zcela zakrnět a nikdy se neprojevit v plné síle. Talent můžeme také přepálit, když na něj extrémně tlačíme. S kultivací a rozvíjením silných stránek lidem a firmám pomáhají talentoví nebo kariéroví kouči.

Neexistuje člověk bez talentu

Má zkušenost s prací s talenty u lidí mi ukazuje, že každý člověk je jiný. Co člověk, to unikát. Každý z nás jsme totiž nositelem jiných talentů, nikdo z nás nemá stejný projev talentů, protože máme jinou výchovu, vzdělání, zkušenosti a přístup. Americká společnost Gallup, která se talentům a silným stránkám věnuje, definovala v populaci 34 talentů, nicméně existují miliony kombinací. 

Na koučinku talentů se často potkávám s případy, kdy klient svůj talent u sebe vůbec nepozná. Například člověk s komunikačním talentem může být v realitě tichý, stydí se projevit a poutat na sebe pozornost. Často na naší cestě k projevení plného potenciálu stojí naše nezdravé přesvědčení, vzorce z minulosti nebo naučené programy. Další brzdou může být nepodporující prostředí, ve kterém žijeme. 

Talentové testy – první krok k objevení svého potenciálu

Společnost Gallup vytvořila testy s názvem ,,Strengthsfinder” – hledání silných stránek. V dnešní době se kurzy dají objednat online i v českém jazyce, ale výsledky jsou stále v angličtině. 

Výsledky nám ukážou, které jsou naše nejsilnější (dominantní) talenty, ale také ty podpůrné a slabé. Filozofií talentového koučinku není rozvíjet slabé talenty, ale zaměřit se na ty silné a trénovat je, protože právě v nich tkví naše síla. Říká se: „Neuč žábu lítat, dovol ji skákat.”

Benefity a uplatnění talentových testů

  • budeš se ráno těšit do práce/do školy,
  • profese tě bude nabíjet a posílí tvé sebevědomí, 
  • tvá autenticita bude inspirací pro jiné, 
  • získáváš pocit, že nemáš konkurenci a jsi jedinečný, užitečný, 
  • ucítíš, že všechno v práci/škole jde jako po másle, snad i o polovinu rychleji, budeš-li k tomu využívat své talenty,
  • dosáhneš lepších výsledků, 
  • testy Gallup jsou celosvětově uznávané. 

Jak talentový test Gallup Strengthsfinder funguje

  • test si objednáš online nebo u svého talentového kouče,
  • test vyplníš online, formou dotazníku v ČJ nebo EN,
  • test obsahuje 177 otázek a odpovídá se na stupnici (co tě nejméně a nejvíce vystihuje),
  • délka testu: cca 40 minut,
  • možnost změřit TOP 5 nejsilnějších talentů (je levnější) nebo všech 34 talentů seřazených od nejsilnějších po nejslabší, 
  • test je vždy lepší absolvovat ve spolupráci s talentovým koučem a zajistit si s ním návaznou konzultaci, kouč ti pomůže porozumět výsledkům. 

Proč je dobré znát své talenty?

Když můžeme dělat to, co je v nás vrozené, tak úspěch přijde rychleji a s ním i radost a sebevědomí. Když děláme něco, k čemu jsme se narodili, jsme autentičtí a autenticita je to, co nás prodává. 

V praxi se setkávám s opačným efektem talentu, a to tehdy, když se to s používáním talentu přežene, tzv. přepálí. Příkladem může být, když se Achiever z radosti z dosahování výsledků stane workoholikem a zapomene na svůj soukromý život. Achiever je člověk, který je extrémně produktivní a dosahuje výsledků. Při koučinku se dozvíš, jak si na tyto extrémní případy dát pozor.

Kterou skupinu talentů máš asi nejsilnější ty?

Společnost Gallup rozdělila talenty do 4 skupin:

Exekutivní talenty

Těmi disponují lidé, kteří jsou zaměřeni na realizaci. Dotahují projekty do konce, přináší výsledky a umí implementovat řešení.

Vztahové talenty

Lidem s touto skupinou talentů stoupá energie, když jsou mezi lidmi. Jsou společenští. Baví je propojovat a začleňovat. Starají se o vztahy, harmonii, budování důvěry a emoce ve skupině. 

Ovlivňovací talenty

Těmi disponují tzv. motivátoři. Jsou to lidé, kteří umí předávat myšlenky ostatním, umí je nadchnout, ovlivnit. Umí dobře komunikovat a prodávat jak produkty nebo služby, tak i sami sebe.

Strategické talenty

Lidé s těmito talenty o věcech rádi přemýšlí. Přicházejí s nápady, vizemi, analýzami a odbornými informacemi. Vymýšlí strategie.

Autor článku

 

Jana Švarná – talent koučka, lektor rozvojových workshopů a zakladatelka Talent Centra International s.r.o., 38 let

Jana před sedmi lety po dlouholeté kariéře v headhuntingu a práci v korporátu odešla pracovat na volnou nohu. Hledala pozici, kde bude moci pomáhat lidem objevovat jejich potenciál, a protože žádnou podobnou práci na trhu nenašla, založila si vlastní firmu, Talent Centrum. Nyní se věnuje koučování, lektorování, tréninku silných stránek a odstraňování překážek, které nás brzdí na naší profesní cestě. Ve volném čase ráda maluje obrazy, pomáhá jí to rozvíjet kreativitu.

 

Share This

Share this post with your friends!